اعتياد کودکان به اينترنت و شبکه هاي اجتماعي، چت روم ها، مسنجرها و هر ابزاري که منجر به رابطه عاطفي و دوستي ميان کاربران اينترنتي است، اطلاق مي شود.
دسترسي به اينترنت يک بخش حياتي در دنياي مدرن و يک ابزار مهم در آموزش کودکان است و در مدارس، خانه ها و حتي مراکز خريد مورد استفاده قرار مي گيرد. تسلط استفاده از اينترنت نيز يک مهارت بسيار مهم شغلي و تجاري در سال هاي آتي براي فرزندانمان خواهد بود. به علاوه، اينترنت يک رسانه سرگرم کننده و اطلاع رسان است. به هر حال، محاسن ذکرشده براي بسياري از کودکان و کاربران اينترنت اغواکننده و فريبنده است،
پيشگيري و درمان :
استفاده از اينترنت مي تواند تجربه اي لذت بخش و آموزنده باشد. اما بهتر است پيش از صدور اجازه به کودکان و نوجوانان براي اتصال به اينترنت، در مورد قوانيني به توافق برسيد. والدين مي توانند راهنماي زير را به همراه فرزندشان ، پيش از اتصال به اينترنت مطالعه کنند. با اينکه اين راهنما نمي تواند به تنهايي مانع از فريفته شدن فرزندان به وسيله شود، ولي مي تواند به داشتن تجربه اي سالم تر و امن تر در اينترنت کمک کند.
1ـ به هيچ عنوان اسم، آدرس، شماره تلفن و هر گونه اطلاعات شخصي خويش را آشکار نکنيد.
2ـ عکس خود را از طريق اينترنت و يا پست الکترونيکي براي هيچ کس ارسال نکنيد.
3ـ با کساني که روي اينترنت ملاقات مي کنيد، تماس تلفني نگيريد و يا قرار ملاقات نگذاريد.
4ـ در صورت دريافت مطالب خشن، زننده، فريبنده و يا هر مسئله اي که آرامش شما را بر هم مي زند، آن را به اطلاع والدين يا معلمين خود برسانيد.
5ـ اين نکته را به خاطر داشته باشيد که هر آن کس را که روي اينترنت ملاقات مي کنيد مجبور به گفتن تمام حقايق راجع به خود و يا هر چيز ديگري نيست. [لذا به هر کسي اعتماد نکنيد].
6ـ هيچ گاه در اتاق هاي گفتگو وانمود نکنيد که کس ديگري هستيد.
7ـ بدون اجازه والدين دستور خريد ندهيد و يا براي پيشنهادات مجاني ثبت نام نکنيد.
8ـ به جز به والدين، رمزهاي عبور خود را افشا نکنيد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024